Yleensä nämä kierteet häviävät pöydältä ennen kuin niitä itse ehtii edes maistamaan. Sen lisäksi nämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä sopivat äärimmäisen hyvin esimerkiksi juhlissa tarjottaviksi. Idea herkkukierteisiin on tullut apukokkini äidiltä, joka näistä herkullisia aina tekeekin. Täytteitä on hieman ideoitu jääkaapin sisällön mukaan. Ohjeesta saadaan aikaan noin 35 kierrettä.

Avopin herkkukierteet kahdella täytteellä


5 voitaikinalevyä

paprika-feta-täyte:

puolikas paprika
50 g fetajuustoa muruina
aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa

kinkku-parmesan-täyte:

100 g kinkkua
30 g parmesan-raastetta
ruohosipuli-tuorejuustoa

Voitaikinalevyjä kaulitaan hieman, ja niiden päälle levitetään ohut kerros tuorejuustoa. Näiden päälle ripotellaan tasaisesti täyteaineet, minkä jälkeen taikina kääritään rullalle - siten päin, että kierroksia tulee mahdollisimman monta. Näistä rullista leikataan veitsellä varovasti noin sentin paksuisia palasia, ja asetetaan kierteet leivinpaperin päälle pellille. Kierteet voidellaan vielä kananmunalla ja paistetaan uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.