Pasta Carbonara on niiiiin herkkua, että sitä tulee valmistettua melko usein. Vaikkei alkuperäiseen reseptiin sitä kuulukaan, tykkään (yllättäen) lisätä siihen kermaa ja tällä kertaa myös ananasta. Ja pecorino... mmm.

Pasta Carbonara kermalla ja ananaksella (kahdelle)

200 g tagliatelle-pastaa
loraus öljyä
puolikas sipuli
100 g pekonia
1 valkosipulinkynsi
2 keltuaista
1 dl kermaa
75 g pecorino-juustoraastetta
puoli purkkia ananaspaloja
suolaa
mustapippuria

Laita pasta kiehumaan. Kuullota sipulinpalat voissa pehmeäksi, ja lisää pekoni, valkosipuli murskattuna ja suola. Paista pekoni kypsäksi. Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset ja pecorino. Lisää reippaasti mustapippuria. Huuhtaise pasta, laita takaisin kattilaan ja lorauta öljyä sekaan. Kaada pekoniseos pannulta mukaan kattilaan. Kaada kerma-juusto-seos kattilaan, sekoita huolellisesti ja kuumenna vain hetki, että juusto sulaa. Nosta pois levyltä ja tarjoa heti.