Töissä alkoi makuhermoa kutkuttaa yhdistelmä suklaasta ja pistaasista. Kehittelin siinä reseptin nopeista kekseistä, jotka ehtisivät valmistua ruoanlaiton aikana. Niistä tulikin juuri sen makuisia kuin kuvittelinkin, tosin raaka-aineina käytetty melko takuuvarmoja tuotteita. Ihana suolaisen ja makean yhdistelmä.

Pistaasi-suklaakeksit

10 Digestive-keksiä

100 g voita

kuorittuja pistaaseja

Fazerin punaista suklaata

valkosuklaata

Murskaa Digestivet ja sekoita niihin voi. Painele seos muffinsivuokien pohjalle. Paina vielä neljä pistaasia jokaiseen keksipohjaan, ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Tällä aikaa sulata suklaa vesihauteessa. Kaada noin ruokalusikallinen suklaata jokaisen keksipohjan päälle tasaisesti ja nosta taas jääkaappiin. Tällä aikaa voit sulattaa muutaman valkosuklaapalan taas vesihauteessa. Pursota vielä valkosuklaata ohuena vanana koristeeksi keksien päälle ja anna kovettua jääkaapissa kunnolla.

Näitä keksejä on säilytettävä jääkaapissa, koska pohjaan tulee voita. Fazerin punainen suklaa ei kovetu mielestäni yhtä kovaksi kuin sininen, joten sitä on jääkaappikylmänä helpompi puraista.