Noin. Jo parisen vuotta ajatuksen tasolla tätäkin blogia pyörittäneenä on aika saada aikaiseksi ensimmäinen konkreettinen aikaansaannos. Eilen luennolla pohdin eiliselle päivälle ateriaa päätyen perinteiseen jauhelihakeittoon. Sen kanssa valmistin valkosipulileipää, mistä sainkin idean tämän päivän herkkuun: samaan leipään, mutta hieman ruokaisammalla täytteellä. Hienon nimenkin sain sille aikaiseksi näköjään, tiivistää kun en osaa.

 

Rapsakka, valkosipulinen kana-remoulade-ciabatta

ciabatta-leipää

valkosipulia

voita / öljyä

persiljaa

broilerin fileeleikettä (+mausteet)

ananasta renkaina

salaattia

sipulia

remoulade-kastiketta

Uunin laitoin kuumenemaan noin 200 asteeseen. Paistoin pannulla broilerin fileet kypsiksi, maustoin ne pienellä määrällä suolaa ja sitruunamehua. Laitoin pannulle voissa kuullottumaan sipulit, ja ananakset saamaan lämpöä ja väriä. Valkosipulinen leipä ja remoulade-kastike antavat ruokaan kivasti makua, joten mausteita ei sinällään paljoa tarvinut itse broileriin. Leikkasin ciabatta-leivästä pitkittäissuuntaan viipaleita ja laitoin ne uuniin noin viideksi minuutiksi. Tämän jälkeen viipaleet ovat sopivan rapeita pinnaltaan, jolloin niihin voi valkosipulin kynttä varovasti raaputella. Tällä taktiikalla valkosipulin makua tulee yllättävänkin paljon. Tämän jälkeen sivelin leivät vielä voisulalla, johon olin aiemmin silpunnut persiljaa. Leiville laitoin pohjalle salaattia, päälle broilerin fileet, remouladekastikkeen, sipulia ja ananasrenkaan.