(Pahoittelen huonoa kuvaa, en oikein löytänyt muuta, kun en ole tätä hetkeen leiponut)


Tämä on luottojuustokakkuni resepti, joka on höyläytynyt omaan suuhuni sopivaksi ajan mittaan. Siihen aina palaan, ja tätä ohjetta käytän aina pohjana uuden juustokakkureseptin kehittämisessä. Tässä ohjeessa päällinen ei hyydy täysin kakun päälle, vaan liivatetta on vain sen verran, ettei päällinen lähde valumaan kakkua leikatessa.

SE juustokakku

pohja:
250g digestivekeksejä
100g voita tai margariinia

täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa

päällinen:
2 purkkia hedelmäsosetta (oliskohan Pilttiä tai Bonaa)
1 liivatelehti
1 rkl vettä

Keksit murustetaan ja sekoitetaan voihin. Tämä seos taputellaan irtokakkuvuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin hieman kovettumaan. Tällä ajalla laita ensin liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään, minkä jälkeen sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu keskenään. Toisessa kulhossa voit vatkata kerman. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada pienenä vanana tuorejuustoseokseen. Tämän jälkeen voit lisätä kermavaahdon rauhallisesti sekoittaen tuorejuustoseokseen ja kaataa koko setin keksipohjan päälle. Tässä välissä laita kakku taas jääkaappiin. Liuota kiehuvaan veteen taas liivatelehti ja sekoita se hedelmäsoseen joukkoon. Tämä seos levitetään tasaisesti kakun päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.