Kahden suklaan kuorrutteella

 

Iida ja Tuure meni kihloihin, joten unelmatorttu on lahjapaketissa!

Bravuuruni jo 9-vuotiaasta lähtien on ollut unelmatorttu. Sitä aina lupaa kysymättä leivoin koulun jälkeen, ja herkkuahan se oli silloinkin. Keittiö vain jäi aina ihan kamalaan kuntoon, nykyisin vastaan jopa itse sen siivoamisesta. Rakastan unelmatorttua edelleen, vaikka se on varmasti kaikkein eniten leipomani herkku. En ole kuitenkaan edelleen keksinyt, miten välttää pohjan halkeileminen sitä käärittäessä, joten päätin kuorruttaa ensimmäisen kuvan unelmatortun valkosuklaakuorrutteella ja koristella suklaahipuilla ja ruusukoristeella. Toisen kuvan tortun vuorasin marsipaanilla. Se ihan oikea resepti on äidin Ruutukokki-kirjassa, ja tällä ohjeella olen mennyt aina, kun en muista sitä taas vaihteeksi kysyä. Päivitän tämän reseptin aidoksi ja alkuperäiseksi, kunnes saan sen taas käsiini. Ja ohjeen täyte on tietenkin kaksinkertainen, joten vähempään tottunut voi sen puolittaa.

Unelmatorttu

Pohja:

4 munaa + ylimääräinen valkuainen täytteestä

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

250 g huoneenlämpöistä voita

3 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

1 munankeltuainen

Sekoita leivinjauhe ja kaakao jauhoihin. Erottele yhdestä munasta keltuainen. Käytä ylimääräinen valkuainen pohjan valmistamisessa. Vatkaa munat ja sokerivaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä suorakaiteen muotoon. Paista 225 º uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja vedä paperi irti pohjasta.

Vatkaa täytteen ainekset vaahdoksi ja levitä jäähtyneen torttupohjan päälle. Kääri torttu rullalle.

Ensimmäisen kuvan unelmatorttu oli kuorrutettu valkosuklaakuorrutteella, ja päälle ripoteltu tummaa suklaata.

Valkosuklaakuorrute

1/2 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

125 g valkosuklaata

25 g voita

Kiehauta kerma kattilassa vispilällä koko ajan hämmentäen. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaapalat joukoon, edelleen koko ajan hämmentäen. Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata palat kunnolla kerman joukkoon pienellä lämmöllä (ykkösellä, valkosuklaa on tosi herkkää lämmölle). Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Kuorruta torttu heti kastikkeella ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kuten kuvasta voi huomata, tällä ohjeella tumma unelmatorttu paistaa kuorrutteen läpi selvästi, mutta ei kyllä ainakaan itseäni haitannut.