Tämä ateria on tehty jo kauan sitten, ja satuin siitä kuvankin löytämään. Olen metsästänyt täydellistä uuniperunan täytettä, sitä toistaiseksi löytämättä. Tämä täyte oli ihan hyvää, varsinkin apukokki siitä piti. Tästä on jo sen verran aikaa, etten tarkkaan muista mitä kastikkeeseen tuli - tai ainakaan missä suhteessa. Mutta todennäköinen ohje, tai ainakin vähän vinkkiä siitä, minkätyyppinen kastike on kyseessä, löytyy alta. Wieninleike on ihan perinteinen.
Wieninleike
porsaan ulkofilettä
korppujauhoa
kananmunaa
vehnäjauhoa
suolaa
mustapippuria
sitruunaa
(tilliä)
Liha otetaan huoneenlämpöön n. tuntia ennen pihvien valmistamista. Pihvit käännetään ensin venhäjauhoissa, sitten kananmunassa, ja viimeiseksi korppujauhoissa. Tämän jälkeen ne paistetaan kypsiksi ja kullanruskeiksi. Pihvien päälle puristetaan sitruunanmehu.
Kreikkalainen uuniperunan täyte
maustamatonta jogurttia
valkosipulia
kurkkua
paprikaa
sitruunamehua
sitruunapippuria
suolaa
Leikkaa valkosipuli, kurkku ja paprika mahdollisimman pieniksi paloiksi ja lopuksi sekoita kaikki ainekset yhteen. Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Kommentit