Parmesan-juustoa oli vielä jäljellä ja broileriakin löytyi jääkaapista. Päätinkin tehdä ceasar-salaatin. Itse asiassa en ennen ceasar-kastiketta ole itse tehnyt, mutta tällä ohjeella tuli hyvää!

Broiler-ceasar-salaatti


400 g broilerin filesuikaleita
n. 400 g jäävuorisalaattia
valkosipuli-krutonkeja
oliiviöljyä
parmesan-raastetta

Kastike:

1 keltuainen
2 anjovisfilettä (näitä voi laittaa myös 3-4, itselleni anjovis ei ole sitä suurinta herkkua)
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi

Paista broilerin filesuikaleet kypsäksi pannulla. Anna suikaleiden jäähtyä. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä. Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita kananpalat joukkoon. Kaada salaatille kastike, sekoita ja tarjoile parmesan-raasteen sekä leipäkrutonkien kanssa.