Mietinkin mitä voisi tehdä tuon savuporo-juustokeiton kanssa, vaikka se keitoksi aika ruokaisaa ja täyteläistä onkin. Päädyin sitten focacciaan. Tästä tulikin ihan nätti leipä, ja hyvältäkin maistui.

Tämän illan focaccia

1/2 pakettia hiivaa
1 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
rosmariinia
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot ja vaivaa taikinaa useita minuutteja. Anna kohota noin 15 minuuttia. Laita leivinpaperia pellin päälle ja voitele oliiviöljyllä. Painele taikina vuokaan ja anna kohota vielä 40 minuuttia. Valele pinnalle reilusti oliiviöljyä ja painele aurinkokuivatut tomaatit (silputtuina) sekä oliivit taikinaan. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.