Tämä porkkana-juustokeitto on ihana alkuruoka. Sen lisäksi, että porkkana antaa keitolle ihanan värin, on sen maku sopivan raikas. Juusto tuo keitolle hieman ruokaisuutta. Alla oleva ohje on kahdelle henkilölle mitoitettu ja nimenomaan alkuruoaksi. Keiton määrä on siis suhteellisen pieni - pääruokana olisin syönyt itse koko keiton.

Muistelisin, että joskus olen nähnyt porkkanakeittoa valmistettavan siten, että porkkana raastetaan ennen keittämistä, jolloin soseuttamista ei tarvita. Ja itseasiassa tätä kannattaisikin kokeilla, sillä ensin kokeilin soseuttamista sauvasekoittimella, eikä oikein luonnistunut (en omista sille sopivaa soseutusastiaa) ja tämän jälkeen soseutin tehosekoittimessa. Tästä johtuen puolet porkkanasoseesta jäi kulhojen reunoille, eikä päätynyt keittoon lainkaan. Seuraavan kerran täytyy kokeilla siis raastamista.

Porkkana-juustokeitto


5 dl vettä
300 g porkkanoita
1 dl maitoa
1/2 rkl vehnäjauhoja
50 g Koskenlaskijaa
kasvisliemikuutio
persiljaa
kuorittuja auringonkukan siemeniä

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanoita kasvisliemikuution kanssa, kunnes ovat kypsiä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta porkkanat. Sekoita porkkanasose ja liemi, ja lisää kylmään maitoon sekoitetut vehnäjauhot keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon Koskenlaskija-juustoa ja anna sen sulaa keittoon. Koristele annokset auringonkukan siemenillä ja persiljalla.