Sämpylät ovat siitä mukava lämpimäinen, että taikinaan voi sekoittaa maun mukaan niin monenlaisia asioita - erilaisia jauhoja, leseitä, siemeniä tai vaikkapa porkkanaa. Tänään sunnuntaisämpylätaikinaan lisättiin auringonkukansiemeniä.

Auringonkukansiemensämpylät

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g margariinia
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 dl auringonkukansiemeniä
n. 10 dl jauhoja

Muuten sämpylät valmistetaankin kuten normaalistikin. Eli hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen jauhoon, lisätään siirappi ja suolaa. Lisätään jauhoja ja siemeniä vähitellen ja alustetaan kimmoisaksi. Alustamisen loppuvaiheessa lisätään juokseva margariini. Annetaan kohota puolisen tuntia. Leivotaan sämpylöitä. Nämä tein siten, että pyöritin pitkon ja leikkasin veitsellä palasia. Annetaan nousta 20 minuuttia, sumutetaan maidolla ja koristellaan auringonkukansiemenillä. Paistetaan 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.