Kävimme päivällä ravintolassa syömässä ja siksi illaksi päädyimme keittoruokaan. Vaikka keitoksi tosin tämä onkin kermainen ja täyteläinen, kelpaa se oivasti raskaamman päivällisen kaveriksi illalla. Valkosipulileivät teimme taas ciapatta-leivästä - viipaleet laitetaan pariksi minuutiksi kuumaan uuniin ja tämän jälkeen innalle hangataan valkosipulinkynnen puolikasta, ja valellaan persiljalla maustetulla voisulalla. Katkaravut ovat itselleni aika uudehko juttu. Ei oikeastaan ole ollut mitään niitä vastaan, mutta eipä ole vain juuri tullut keksittyä niistä mitään reseptiä. Nyt kuitenkin kun tulee juuri täyteen vuosi veljeni häistä, tuli mieleen siellä tarjoiltu herkullinen katkarapukeitto. Aikani reseptejä seulottua päädyin soveltamaan resepteistä tälläisen oman versioni:

Kermainen katkarapukeitto

salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
chilipaprikaa
purjoa
tuoretta inkivääriä
fenkoli
öljyä
1 l vettä
2 dl kermaa
kalaliemikuutio
50 g Koskenlaskijaa
3 rkl Maizenaa
400g katkarapuja

Silppua sipulit, purjo ja chili. Muserra valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuullota nämä kaikki öljyssä. Lisää vesi, kerma, kalaliemikuutio ja Koskenlaskija pieninä nokareina. Anna juuston sulaa keittoon. Suurusta keitto Maizenalla ja lopuksi lisää jäiset katkaravut. Anna keiton vielä kiehahtaa. Tarjoillaan valkosipulileivän kera.