(iit oli loppunu, onneks oli ykkösiä :--))

Mmm m. Tässä ohje meheviin, herkullisiin ja ihanan suussasulaviin mokkapaloihin. Ei siis mitään kuivaa sokerikakkupohjaa, vaan koostumus muistuttaa hieman enemmän lähinnä mutakakkua tai brownieseja. Tällä kertaa tein taikinasta kakun, koska irtopohjavuoassa se oli helpompi toimittaa perille. Valitettavasti kuvasta nyt ei näy juurikaan itse kakkua, mutta en viitsinyt sitä lähteä silpomaan ennen tarjoilua hahah.

Tästä reseptistä tulee aina myös mieleen eräs ilta, kun kaupat olivat menneet kiinni, ja mieleni alkoi tehdä jotakin herkkuja. Apukokkini lupasikin leipoa minulle jotain sellaista. Tämä siis oli ainutlaatuista, koska apukokkini ei juurikaan ole sitten kouluaikojen kotitaloustuntien leiponut - paitsi tietenkin toki apukokin roolissa. Valitsin sitten tämän reseptin ja herkkuahan siitä tulikin.

Tuplaa ohje, jos tahdot pellillisen mokkapaloja.

Mokkapalat

Pohja:

2 ½ dl sokeria
2 ½ dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl soodaa
½  suolaa
1 1/4 dl vettä
100 g margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
½ dl piimää
1 kananmuna

Kuorrute:

50 g margariinia
1 rkl maitoa
½ rkl kaakaojauhetta
tomusokeria

Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola. Yhdistä nämä seokset keskenään ja lisää tämän jälkeen joukkoon piimä. Kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt, sekoita kananmuna joukkoon. Kaada irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kiehauta kuorruteainekset ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan paksua levitettäväksi kakun päälle.