Näitä on kyllä tehtävä aina, kun vaan tuoreita mansikoita jaksaa ostaa. Hieman olen aina skeptinen näistä ensimmäisistä tuontimansikoista, mitä kaupasta saa tuoreena, mutta itseasiassa tällä kertaa epäluuloisuus ei olisi kannattanut - ainakin suklaaseen dipattuna nämä olivat herkkua. Viime vuoden kuumana kesänä kun näitä tein, oli tuloksena usein mansikan ja suklaan välissä hieman kosteutta. Vankan päättelytyön johdosta olen päätynyt siihen, että syynä oli mansikoiden jääkaappikylmyys yhdistettynä siihen, että nostin valmiit mansikat suoraan jääkaappiin, kun suklaa oli vielä lämmintä. Tiedä sitten oliko syy tässä, mutta ainakin tällä kertaa näitä välttämällä mansikat onnistuivat!

Suklaamansikat

valkosuklaata
maitosuklaata
mansikoita

Sulata suklaat erillisissä vesihauteissa. Dippaa niihin huoneenlämpöiset mansikat ja nosta lautaselle/leivinpaperille. Anna jähmettyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin.