Liian harvoin leivon suolaisia piirakoita, ehkäpä säästääkseni itseäni syömästä koko piirakkaa itse. Tykkään makeasta sekä suolaisesta, mutta suolaista saan tungettua itseeni huomattavasti suurempia määriä. Pitäisi ehkä ostaa pienempi vuoka. Itse tykkäsin tästä piirakasta tooosi paljon, mutta apukokki ei lämmennyt sille yhtä paljon. Uskoakseni johtuu lihan puutteesta ja tomaatin määrästä, sillä fetan ja tomaatin yhdistelmä ei mielestäni voi mennä pieleen. Pohja oli kyllä kuulemma maukasta.
Feta-purjo-tomaatti-piiras
pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä
täyte:
150 g feta-juustoa
puolikkaita kirsikkatomaatteja (olisikohan mennyt koko rasia)
puolikas purjosipuli
2 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
pizzaraastetta
Nypi margariini ja jauhot kulhossa sekä lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin. Painele vuokaan ja pistele pohjaa esimerkiksi haarukalla. Sekoita kerma, kananmuna, suola ja pippuri. Asettele fetakuutiot ja hieman yli puolet tomaatinpuolikkaista pohjan päälle ja kaada munakerma päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle ja asettele vielä päälle muutamia kirsikkatomaatinpuolikkaita koristeeksi. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit