Tämä jälkiruoka on ainesosiltaan oikeastaan kuin juustokakku, sitä ei vain tarvitse hyydyttää ja muutenkin sen tekeminen on jokseenkin vaivattomampaa, koska ei tarvitse huolehtia kakun silottamisesta tai pohjan tasaisuudesta. Annokset myös kylmenevät huomattavasti nopeammin kuin kakku hyytyy, joten siinäkin mielessä tämä on vaivattomampi ratkaisu. Tällä reseptillä saa neljä pientä jälkiruokakulhoa täytettyä, juuri sopiva kerta-annos siis.

Mansikka-valkosuklaa-jälkiruoka

pohja:

100 g digestivekeksejä
vahvaa kahvia

täyte:

1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata sulatettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

tuoreita mansikoita

koristeluun:

sitruunamelissaa
tummaa suklaata

Murskaa digestive-keksejä murusiksi, kuitenkaan ei tarvitse tehdä yhtä hienoa seosta kuin tekisi juustokakun pohjaan vaan sattumia saa jäädä ihan reilustikin. Jaa keksit annoskulhoihin ja valuta päälle vahvaa kahvia muutama ruokalusikallinen jokaiseen. Vatkaa kermavaahto kulhossa. Toisessa kulhossa voit sekoittaa kaikki muut täytteen aineet ja lopuksi yhdistää kermavaahdon siihen varovasti sekoittaen. Annostele seos jälkiruokamaljoihin. Viipaloi tuoreita mansikoita seoksen päälle ja koristele sitruunamelissalla ja tummalla suklaalla. Tuon koristen tein pursottamalla tummaa suklaata leivinpaperin päälle ja asetin paperin kaulimen päällä jääkaappiin ja irrotin sen varovasti jonkin ajan kuluttua. En itseasiassa ole tutustunut, miten tälläinen kannattaisi tehdä mutta hyvin meni tälläkin tyylillä.