Salainen leivontaystävä 16


Eräänä aamupäivänä postinkantaja kolisutti postiluukkua tavallista kauemmin ja ihmettelinkin, kun ei ainakaan itselleni ollut pitänyt mitään kummallisempaa postin tuoda. Ilokseni huomasin postiluukusta tippuneen pienen paketin, joka oli kaikenlisäksi minulle: lähettäjänä salainen leivontaystäväni. Mietin pakettia avatessani, että olenko ymmärtänyt jotakin väärin, kun muistelin kierroksen alkavan vasta elokuun alussa, mutta avattuani paketin huomasin, että tämä olikin ylimääräinen yllätys nimipäiväni johdosta. En olisi mitenkään osannut odottaa, ihana yllätys! Kävin myös samantien herättämässä apukokin kertoakseni tästä paketista :--)

Paketista siis paljastui itsetehty nimpparikortti (näkyy kuvassa taustalla), jossa sisällä oli tiikerimuffinsien ohje. Lisäksi paketissa oli myös Fazerin sininen suklaalevy (mmmm mmm! syöty jo ajat sitten, osan paloittelin sydämiksi muffinsien sisään) sekä salmiakkia, mikä niin ikään syötiin samalla istumalla. Hahah täytynee harjoitella itsehillintää ennen varsinaista pakettia, että saan paketin kuvattua ennen syömistä.

Oli myös pakko kokeilla tuota reseptiä samantien, koska sekä valko- että tummaa suklaata löytyi kotoa tuo vaaditut 50 grammaa, sillä tein viikonlopuksi pari juustokakkua tilauksesta juhliin ja niistä oli juuri sopivat määrät jäänyt. Herkullisia tuli, kiitos oikein paljon SLY:ni! Ja tässä ohje näihin muffinseihin:

Tiikerimuffinsit


4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
100 g voita
50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata

Sulata suklaat erikseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet. Lisää munat, maito ja sulatettu voi. Sekoita vatkaimella. Jaa taikina kahteen kulhoon, lisää toiseen tummasuklaa ja toiseen valkoinen. Laita vuokiin vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. Ennen viimeistä taikinalusikallista painoin vielä palan maitosuklaata sydämeksi taikinan sisään ja laitoin viiimeisenkin lusikallisen taikinaa vuokaan sen päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.