Apukokin toiveissa oli tehdä lihalle punaviinistä kastike, ilmeisesti juurikin jäljelle jäävän punaviinin toivossa. Päätin sitten tehdä vapaapäivän kunniaksi Burgundin härkää, koska aikaa pataruoan hauduttamiseen oli. Olin ostamassa sopivaa viiniä Alkossa, ja myyjä suositteli perinteisen Bourgognen alueelta tulevan viinin sijaan jotain tällästä chileläistä, joka on tähän tarkoitukseen kuulemma sopivaa ja vielä parempaakin. Itsehän viineistä en mitään ymmärrä, joten uskoin häntä ja päädyin siis viiniin: Cono Sur Pinot Noir; Chile, Rapel; 8,98 e.

Lisäksi tein vielä pikaisen vihreän salaatin Lollo Rosso -salaatista ja kurkusta, levitin sen päälle salaatinkastiketta (hunaja-omenaviinietikka, oliiviöljy, sinappi, suola, sokeri, valkosipuli, persilja, sitruunanmehu) ja koristelin persiljan- ja timjamin oksilla.

Burgundin härkää
(neljälle)

500 g naudan ulkopaistia
50 g pekonia
2 porkkanaa
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl punaviiniä
1 rkl härkäfondia
2 laakerinlehteä
timjamia
suolaa
mustapippuria

Leikkaa lihat isoiksi kuutioiksi. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa porkkanat ja sipulit isoiksi viipaleiksi, ja murskaa valkosipulinkynsi. Leikkaa pekonit hienoksi ja ruskista pannulla. Ruskista lihapalat pekonin rasvassa, lisää tarvittaessa öljyä. Lisää porkkanat ja sipulit ja kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja vehnäjauhot. Tämän jälkeen kaada pataan punaviini, fondi ja nestettä niin paljon, että lihapalat peittyvät. Tämän jälkeen hauduta vähentään kaksi tuntia miedolla lämmöllä. Meillä pata hautui kolmisen tuntia. Tarjoile esimerkiksi perunan kanssa.