Maanantai-iltana valmistin kaksi pizzaa, joista omaani täytteeksi laitoin ilmakuivattua kinkkua, tomaattia ja fetajuustoa. Apukokin pizzasta löytyi kinkkua, salamia, tonnikalaa ja loput ilmakuivatusta kinkusta. Jälkimmäinen pizza hävisi mysteerisesti pelliltä ennen kuin ehdin siitä kuvaa ottamaan, joten kuva ensimmäisestä pizzasta.

Ilmakuivattu kinkku - tomaatti - feta -pizza rucolalla

pohja:

2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
5 dl pizzajauhoja

tomaattikastike:

1 tlk tomaattimurskaa
öljyä
sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
sokeria

Liota hiiva veteen ja lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan paksuista. Alusta notkeaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä ja lisää tomaattimurska sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Leivo taikina ohueksi, levitä sille tomaattikastike ja täytä mielesi mukaan. Ilmakuivattu kinkku kannattaa lisätä pizzaan vasta sitten, kun paistoaikaa on jäljellä enää viisi minuuttia. Paista 250 asteessa noin 12-15 minuuttia. Tarjoile rucola-salaatin kanssa.