Noniin, aika päivittää blogia pitkästä aikaa. Tuossa alkukesästä tuli laitettua vähän ruokaakin, tai siis lähinnä jotain kylmiä asioita tai grillattavaa, mutta viime aikaisista lämpötiloista johtuen ei kovin pitkää aikaa ole hellan tai uunin vieressä tullut vietettyä. Tekisi mieli sanoa, ettei myöskään koneen vieressä, mutta lähinnä laiskuudesta johtuu kyllä todenmukaisemmin blogin vähäisempi päivittely. Nyt ajattelin kuitenkin korjata tilanteen ja päivittää kerralla kaikki kuvaamisen arvoiset kokkailut.

Näistä ensimmäisenä juustokakku, johon kehitin reseptin ensin illanistujaisiin ja hyväksihavaitsemisen jälkeen tein tälläisen myös siskoni valmistujaisiin. Parasta kuitenkin, että eräskin ensi kesän morsian piti tätä kakkua niin hyvänä, että haluaa tästä hääkakun häihinsä - luonnollisesti paras kehu tähän mennessä omille luomuksilleni! (<3 terkkuja Iida). Juustokakut valmistetaan hyvin usein melko samalla kaavalla, kuten myös tämä. Joten ohjeessani viittaan esimerkiksi tähän: raparperinalla.vuodatus.net/blog/2820235/se-juustokakku/ reseptiin.

Mansikka-valkosuklaa-juustokakku
 
pohja:

400 g digestivekeksejä
150 g voita

1. täyte:

100 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
170 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kuumaa vettä
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria

2. täyte

100 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
250 g mansikoita
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

päälle:

250 g mansikoita
2 liivatelehteä
1 rkl kuumaa vettä

Valmista pohja kuten muissakin juustokakuissa. Tee ensimmäinen täyte niin ikään normaalin juustokakun tavoin, lisää vain tuorejuustoseokseen vesihauteessa sulatettu valkosuklaa. Levitä se pohjan päälle. Valmista toinen täyte, tuorejuustoseokseen lisätään tehosekoittimella valmistettu mansikkasose. Tämä levitetään toisen pohjan päälle. Itselläni nämä kerrokset eivät ole koskaan sekoittuneet keskenään, vaikka väliä niiden tekemisessä on vain muutama minuutti. Myös päälliseen mansikat soseutetaan tehosekoittimessa ja mukaan sekoitetaan myös veteen liuotetut liivatelehdet. Levitä kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.