Täytyy myöntää, että tuo luottojuustokakkuni ja sen eri variaatiot ovat jo alkaneet kyllästyttää hieman, koska niitä on tullut syötyä niin moneen kertaan. Harmi sinänsä, koska äärimmäistä herkkuahan se on. Päätin sitten tehdä juustokakusta paistetun version - eli New York Cheesecaken. Ja mikä ihaninta, tästä tuli ihan uusi suosikkini!

 

New York Cheesecake

 
Pohja:

200 g Digestive-keksejä

125 g voisulaa

1 rkl sokeria

Keksit murennetaan ja sekoitetaan voisulaan sokerin kanssa. Seos taputellaan irtopohjavuokaan ja paistetaan 160 asteessa noin kymmenen minuuttia. Tässä välissä nosta kakku jääkaappiin.

Täyte:

3 pkt maustamatonta tuorejuustoa

4 kananmunaa

3 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

3/4 prk ranskankermaa

3 tl vaniljasokeria

2 ½ tl sitruunamehua

Vatkaa tuorejuusto, jauhot ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksi kerrallaan seokseen vain kevyesti vatkaten. Loput ainekset sekoitetaan joukkoon, ja kaadetaan seos jäähtyneen keksipohjan päälle. Laita takaisin uuniin ja paista edelleen 160 asteessa noin tunnin ajan. Itselläni tämä aika taisi jäädä hieman vajaaksi, kun kakku ruskistui kauniisti jo muistaakseni 55 minuutin kohdalla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vielä yhden vuorokauden ajan. Tarjoilin tämän kakun vadelmahillon kera, olin siitä siivilän läpi poistanut siemenet.